woensdag 1 maart 2023

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

De laatste blog schreef ik in juli 2020, zo'n 1,5 week voor de geboorte van mijn eerste kind. Afgelopen december ben ik opnieuw moeder geworden en mag ik mij gelukkig voelen met 2 lieve gezonde kinderen! 
Ik hoef mensen met jonge kinderen niet uit te leggen dat de tijd van de dag zich opvult zonder dat je het doorhebt. De tuin is er dan ook regelmatig bij ingeschoten door tijdgebrek, lichamelijke beperkingen rondom de zwangerschappen en vermoeidheid. Ik ben mijn ouders erg dankbaar voor alle hulp afgelopen tuinjaar, anders had ik de hoed waarschijnlijk in de ring gegooid. 

Maar, we gaan het dit jaar weer serieus aanpakken! Ik heb goede hoop dat dit tuinjaar een leuk en leerzaam jaar wordt. En dat de moestuin en plek wordt waar ik mij kan terugtrekken uit de sleur van het dagelijkse leven, waar ik de rust kan vinden waar ik soms zo naar verlang. Grote dromen dus! 

En bij een succesvol tuinjaar hoort in mijn geval ook een planning, om te voorkomen dat ik de helft vergeet of te vroeg/laat zaai. Ik ga dit jaar weinig gekke dingen proberen, er staat 1 nieuw ras bonen op de planning en verder hou ik het bij bekende soorten en rassen.
Vanmorgen heb ik mijn tijd nuttig besteed en ontbrekende zaden aangeschaft bij een lokale groenshop. Nu ik de smaak te pakken heb, heb ik direct een nieuw tuinontwerp getekend voor dit tuinjaar.

Tuinontwerp 2023

Ik ben van plan ook bloemen te zaaien en planten, deze heb ik bewust niet op de tekening weergegeven omdat ik de locaties later wil bepalen aan de hand van beschikbare ruimte. De ervaring leert ook dat er vast nog ongeplande soorten bijkomen, ik zie het maar als wezen van tuinburen die graag een plekje buiten de groene bak zien te bemachtigen. Ze zijn veelal welkom.

Duimen jullie met mij mee dat dit tuinjaar een leuk jaar wordt? Misschien helpt mijn kleine knul van nu 2,5 ook wel eens mee, als hij het leuk vind. Het zal een uitdaging blijven om de tijd vrij te maken, maar ik ben er van overtuigd dat het gaat lukken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten