zaterdag 28 maart 2020

Tuinkriebels

Wat hebben we een mooie dagen gehad, vol zon! Direct kregen we de tuinkriebels, er is dan ook veel werk verzet de afgelopen week. Wat een beetje mooi weer wel niet kan doen!

De pruimenboom begint al bloesem te krijgen:


De bijen vliegen ook al rond in de tuin. Gelukkig maar, want we hebben ze straks hard nodig.
De tuin is nog best kaal, maar wel al vrijwel geheel klaar voor het tuinjaar! Na veel inspanning van zowel onszelf als mijn ouders staat de tuin er nu zo bij:



Zoals op de 1e  foto te zien is, is het grootste deel van de afvalhoop ook weg. Wat een ruimte geeft dat meteen! Dat is dan ook het enige vak dat nog gewoeld en onkruid vrij gemaakt moet worden. Voorlopig zijn er nog geen plannen voor dit vak, dus dit heeft geen hoogste prioriteit. Al zal het wel opknappen als het er strak bij ligt.

Tijdens de werkzaamheden door valt het op dat de rabarber ook alweer tevoorschijn komt. Er staat nu al meer in vergelijking met vorig jaar, wat erg welkom is. Ik begreep te laat in het seizoen dat je rabarber kunt splitsen, om te vermeerderen. Dat wil ik na dit oogst seizoen gaan proberen.


En tot mijn verbazing staat ook de goudreinette mooi in knop! Vorig jaar zat hij onder de rupsen, waardoor er helemaal geen knoppen meer waren. En dus ook geen oogst. Ik ga het dit voorjaar extra in de gaten houden, om hopelijk dit jaar lekkere appels te oogsten!


Nu de tuin er zo opgeruimd bij ligt, kon ik mijn geduld niet langer bewaren. Vorig jaar stonden we op het punt naar Costa Rica te gaan, waardoor we al eerder in het seizoen begonnen waren met voorzaaien. Dit jaar had ik gepland om half april te starten... Mislukt!
De vensterbank is nu in zijn geheel bezet door zaden. De zaadjes van de courgettes, pompoenen, broccoli, boerenkool, spruiten, muismeloenen en bloemkolen hoop ik binnenkort te zien ontkiemen.

De vensterbank:


Ook de tomaten groeien rustig door. Ik heb ze na het verpotten niet meer in de kas staan, om hopelijk wat sterkere planten te krijgen. De groei gaat langzamer in vergelijking met vorig jaar, maar ze mogen officieel toch pas na de ijsheiligen naar buiten. En dat is pas half mei, dus nog tijd zat.


De komende week zullen we weer wat minder in de tuin zijn, naast wat schoffelen staat er niet heel veel gepland. Daarna hopen we de paden aan te leggen en de aardappelen te poten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten