dinsdag 7 april 2020

Bloesem

Wat een heerlijk weer om in de tuin bezig te zijn, en wat gaat het daarom vlot deze dagen! 

De kapucijners komen langzaam aan boven de grond. Nu nog hopen dat de vogels ze laten staan, anders moet er een netje gespannen gaan worden. Ik hou ze in de gaten...

Nadat ik de conclusie had getrokken, dat het verplaatsen van de frambozen eigenlijk al te laat was, hebben we besloten 4 nieuwe frambozen planten te kopen. Dit jaar verwacht ik er nog geen vruchten aan, maar ze kunnen wel rustig groeien en wortels maken. Volgend jaar zullen we de 'oude' frambozen dan verwijderen en mogen deze 4 hun werk overnemen!
We hebben in totaal 3 soorten, 2 vroeg en 2 late rassen:
- 2x Tulameen 
- 1x Fallgold
- 1x Glen Ample
En nu maar afwachten of ze in de smaak gaan vallen!

De geplaatste frambozen: 

Het wordt ook met de dag mooier om een rondje te lopen in de tuin. Vele hommels en bijen weten de fruitbomen gelukkig al te vinden, wat zorgt voor een gezellig gezoem. 

Ik kon het niet laten om de Jostabes op de foto te zetten met een hommel: 

De Jostabes in bloei: 

De pruimenboom in bloei: 

Naast genieten van het zonnetje, en her en der wat schoffelen, moest er vandaag ook hard gewerkt worden. Met hulp zijn er 7 geulen gegraven waar de aardappelen in gepoot zijn. Het is de 1e keer voor mij, dus het is even afwachten of het een succes gaat worden! Er zijn 2 soorten geplaatst: Roseval en Burgundy Red. Beide middelvroege rassen, wat betekent dat ze over 110 dagen geoogst kunnen worden. Ik heb het alvast in mijn agenda gezet, nu maar afwachten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten