maandag 4 mei 2020

April ontwikkelingen

Er is alweer een maand voorbij gevlogen, een maand waarin een hoop gebeurd is in de tuin. Haast teveel voor in 1 blog.

Laat ik starten met een overzicht van de tuin:
Rechts zijn de courgette en pompoen planten te zien, deze heb ik al relatief vroeg in de volle grond gezet. Eigenlijk 'mag' dit pas na de Ijsheiligen, maar ze groeiden zo hard dat ik de gok heb gewaagd. Zolang er geen nachtvorst gaat komen zal het naar verwachting geen probleem zijn!

Tussen de 2 witte paaltjes voorin de foto heb ik schorseneren gezaaid, ook voor het eerst. Tot nu toe zijn ze nog niet opgekomen, het is nog even afwachten. 

Ondertussen staat de rest van de tuin niet stil. De tuinbonen groeien momenteel erg hard en de vormen zitten er al volop in! 
De tuinbonen 24 april:
En naast de tuinbonen groeien ook de kapucijners erg rap, zeker na de regen van afgelopen dagen. 

Een kapucijner op 24 april:
Een overzicht van de kapucijners en tuinbonen afgelopen week:
Op deze foto is ook mooi het verschil te zien tussen de 2 rijen tuinbonen, de rij met bloemen heeft een voorsprong van zo'n 2 weken. 

In het zogenoemde bonenvak heb ik ook erwten gezaaid, in 3 delen. Het 1e  deel kwam erg mooi op, helaas is de helft verdwenen/opgegeten door de vogels. Ik heb thuis snel nog wat zaden gezaaid in een mini kasje, om niet teveel achterstand  op te lopen. En direct een net over de overige erwten geplaatst, waar een deel nog van op moet komen. 

De erwten:
In de Jostabes ontwikkelen zich ondertussen de 1e besjes. En ook in de pruimenboom en perenboom zijn de 1e  vruchten al te zien. 
De Jostabes:
Het fruitvak had wat achterstallig onderhoud, door alle overige werkzaamheden in de tuin. Na het opschonen kwamen de rabarber en bosaardbeien weer mooi tevoorschijn. 
De rabarber:
 
De bosaardbeien:
Het stuk van de gewone aardbeien moet nog verder opgeschoond worden. Ze komen nu mooi op, waardoor ze het verdienen om goed verzorgd te worden! 

Tot slot nog een foto van de tomaten in de achtertuin, ze staan te popelen om meer ruimte. Ik hoop ze over een week in de volle grond te kunnen zetten. Dit volgt hopelijk om de volgende blog! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten