zaterdag 30 mei 2020

Groei en bloei

Dankzij het mooie weer, en regelmatig water geven, zijn de meeste planten goed van de vorst schade afgekomen. 
Waar ik het niet had verwacht, zijn alle pompoen en courgette planten er geheel bovenop gekomen. De gele courgette planten beginnen zelfs al met bloeien. 

Gele courgette

En ook 1 pompoen plant begint met het aanmaken van knoppen.

Pompoen

En met dit mooie weer blijken ook de bonen soorten geen rust te houden. Waar de tuinbonen langzaam aan uitgebloeid raken, zijn de kapucijners en peultjes gestart met bloeien. Het ziet er direct een stuk vrolijker uit in het bonen vak! 

Kapucijner bloem 

Bloem van de peulen planten 

Afgelopen week hebben ook wij niet stil gezeten. We hebben weer flink wat gezaaid. Onder andere spinazie, snijbiet, verschillende sla soorten en pastinaak. En ook nog wat snij en sperziebonen.

De 1e  bietjes komen ook langzaam op, de worteltjes laten nog even op zich wachten. 
Bietjes

Daarnaast mochten ook de laatste spruit en broccoli planten vanuit mijn achtertuin de volle grond in. Langzaam aan raakt de tuin gevuld! 

Na de schade aan de tomaten planten, hebben 5 stuks dit niet overleefd. 1 van de tuin buren bood direct een aantal plantjes aan die hij over had, ontzettend leuk en welkom! 

De tomaten

En ook een andere buurman bood plantjes aan die over waren, koolrabi. Deze hebben nu ook een mooi plekje gekregen in de tuin. 

Afgelopen week hebben we ook de 1e  oogst mee naar huis kunnen nemen, ontzettend leuk. De 1e lichting radijsjes is klaar om in etappes mee naar huis te gaan. En ook hebben we de 1e aardbeien van dit jaar kunnen plukken.

Het aardbeien vak

De aardbeien zijn ondertussen rondom voorzien van een laagje stro, tegen het rotten van de aardbeien op eventuele natte grond. Ook houdt het hopelijk wat onkruid tegen. 

Tot slot nog een overzicht foto van de tuin deze ochtend. Ik ga nog even genieten van het uitzicht! 

Overzicht 30 mei 2020





Geen opmerkingen:

Een reactie posten