maandag 8 juni 2020

Bonen

De afgelopen week stond voornamelijk in het thema van de bonengroei. Wat zijn ze snel gegaan met de vele regen!
Allereerst kwamen de tuinbonen ontzettend snel. De afgelopen 2 dagen lagen er helaas wel een aantal tuinbonen aangevreten op de grond. Bij navraag aan een tuinbuurman bestaat het vermoeden dat de vogels de schuldigen zijn. We hebben een net gespannen in de hoop dat verdere vraat voorkomen kan worden.
Ze zijn nog niet de juiste grootte, we moeten nog even geduld hebben. Maar het ziet er al veelbelovend uit!

 
De tuinbonen

Daarnaast laten sinds een paar dagen de 1e peultjes zich ook zien. Deze laten we voorlopig nog zitten, aangezien wij ze als erwtjes willen eten. Ontzettend leuk om te zien dat de bloemetjes zo snel al boontjes worden. 

Peultjes

En ook de kapucijners hebben niet stilgestaan. Ze brengen meteen wat kleur mee met de mooie lila/roze bloemetjes en paarse boontjes. Binnen 2 dagen is het van een enkele boon naar vele bonen gegaan en nog steeds komen er nieuwe bloemen aan.
Een vrolijk gezicht zo aan de rand van de tuin!

Kapucijner bloem dat langzaam aan een boontje wordt

Rijtje kapucijners in verschillende stadia

En om het overzicht van de bonen af te ronden, een foto van het bonen vak. Van links naar rechts de kapucijners, tuinbonen, peultjes en bij de stokken staan stok-snijbonen.

Het bonen-vak

Afgelopen week werd ik ook verrast door een mooi boeket pioenrozen, verschillende kleuren uit de tuin van een tuinbuurman. Daar zeg ik uiteraard geen nee tegen, ze hebben iets meer dan een week heel mooi staan bloeien!

Pioenrozen

En tot slot van deze blog een bloem van een aardappelplant, type Roseval.

Aardappel bloem Roseval

Geen opmerkingen:

Een reactie posten