zondag 18 augustus 2019

Diefstal

De titel is deze blog helaas iets minder vrolijk. Na weken verlekkerd naar de pruimen in de boom gekeken te hebben, zijn deze helaas door een ander geoogst.
Binnen 2 avonden die ik na elkaar aanwezig was, zat iemand zijn kans schoon. Er gingen er nog 3 aan, waarvan 2 volledig aangevreten door de wespen.
Die andere hebben we gedeeld. Ontzettend jammer en frustrerend, het neemt het vertrouwen wel wat weg.

Maar in de afgelopen weken heb ik niet stilgezeten en enorm genoten van de tuin.
Op alle plekken waar groenten staan hebben we de tuin weer onkruid vrij gemaakt en overzicht gecreƫerd. Daarom in deze blog weer wat overzicht foto's.

De tomaten, pompoenen en afrikaantjes staan er mooi bij. Er groeien al best wat pompoenen aan en ook de tomaten beginnen eindelijk kleur te krijgen.

Op deze foto is de nieuwe lichting aardbeien stekken te zien, deze hebben we gekregen van een mede moestuinier. Met links daarnaast de paarse en groene boerenkool. En aan de achterkant wortelen, bieten, pastinaak en nogmaals wortelen en bieten.
En voor de hazelaar ligt nog een afval hoop die eerdaags afgevoerd gaat worden.


En vanuit het zelfde standpunt een overzicht naar links, met achter de boerenkool wat spruiten, koolraap en broccoli plantjes. 


De spruiten, koolraap en broccoli zijn op deze foto wat beter zichtbaar.
Na een plaag van witte vlieg rupsjes zijn de planten wat toegetakeld, maar het lijkt er op dat de meeste het zullen overleven. 


Hieronder een foto van de plantjes achter de broccoli. Een rij sperziebonen, bij de stokken staan snijbonen, links daarvan afrikaantjes en rechts Oost-Indische kers.
En daarachter wat felgroene kropsla en pluksla, met links en klein plukje preien en rechts en klein beetje spinazie. 


En tot slot een overzicht vanaf het zitje, genomen in de avond. Een heerlijk rustige plek om te genieten van de tuin!