zaterdag 9 november 2019

Hazelaar weg

Ondanks dat ik momenteel niet veel op de tuin te vinden ben, hebben we in een paar dagen best wat bereikt.

Helaas, het huisje staat nog niet... Maar er is evengoed best wat werk verricht!

Zo is de hazelaar weg gehaald, wat een ruimte en overzicht is er gekomen! Het was een pittige klus, die ik niet zelf heb gedaan, maar wat een goede beslissing om deze weg te halen.

Op deze foto is te zien hoe groot de boom ondergronds was, met daaromheen veel snoei afval van deze boom maar ook van ander tuin afval.


Verder is ook de appelboom verwijderd, die ziek bleek. De perenboom komt er voor in de plaats, maar we moeten nog even wachten tot de blaadjes van de bomen zijn voordat we deze kunnen verplaatsen. Dit in verband met de sapstroom die nu nog actief is. Dat geldt ook voor de frambozen struiken.

De bonen planten en courgette planten zijn weg, evenals het grootste gedeelte van de maïs planten. Een klein aantal maïs planten was nog niet opgegeten, dus deze mogen nog even blijven staan.

En ook alle bramen struiken zijn weg, wat een ruimte is er tevoorschijn gekomen! In het fruitvak staan nu 3 nieuwe struiken, namelijk:
2x blauwe bes (1x arno en 1x pink lemonade)
1x witte aalbes
Er komt ook nog een een rode aalbes en braam zonder stekels bij.
Zo ziet het fruitvak er nu uit:



Ondertussen is ook het meeste tuin afval weg, waardoor er weer wat overzicht is. Waar ik erg blij mee ben, want ik kon niet meer zo goed door de rommel heen kijken.

Als laatste nog een overzicht van de klusjes die op de planning staan:
- schuurtje plaatsen
- 1 perenboom verplaatsen en 1 perenboom weghalen
- de frambozenstruiken verplaatsen

En vervolgens alle grond omspitten en bemesten.. En aan de slag met de planning voor volgend jaar, leuk!