woensdag 20 februari 2019

Planning

Tijdens de regenachtige en koude dagen, maar ook in de avonden, heb ik niet stil gezeten.
Ontzettend gemotiveerd om aan de slag te gaan heb ik veel informatie opgezocht over het opstarten van een moestuin.
Hierbij heb ik veel geleerd over het bemesten, wisselteelt en welke groepen er allemaal zijn.
Aan de hand daarvan heb ik een lijst gemaakt van groenten die ik graag zou willen telen, welke voor en nadelen daarbij hoorden en zo een definitieve keuze gemaakt.
En toen was het moment daar, zaadjes kopen! Als een kind zo blij, stond ik daar met mijn lijstje te kijken naar de verschillende opties. Het volgende is daaruit voort gekomen:


Ik vond het vrij lastig om vakken te maken, hoe groot wil ik ze? Wat is een praktische indeling?
En dan de invulling van de vakken, is de ruimte groot genoeg? Weten we wat er afgelopen jaar gestaan heeft? In de meeste vakken is het antwoord daarop nee.
We vonden het en der wat bietjes, aardappelen en tomaten maar daar houd het wel mee op.

Ik vond nog een leuk boekje, waar ik alle informatie over de rassen van de gekochte zaden in heb opgeschreven. Dit vond ik voor het overzicht erg fijn
Na verscheidene avonden puzzelen, is de opzet rond gekomen!
Vooralsnog ziet hij er zo uit:


Ik zal er eerdaags een wat grotere versie van maken en deze ook pacificeren voor in de tuin, dat lijkt me wel handig om daar te hebben liggen.

Een veel gelezen valkuil is dat er teveel gezaaid wordt, ik heb hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Mijn ouders lusten ook wel wat verse groenten, maar het is niet mijn bedoeling om dusdanig veel te planten dat we een overschot krijgen. Ik ben benieuwd of dit gaat lukken.

Ook het zaaischema heb ik klaar. Evenals een overzicht waar ik per maand heb opgeschreven wat er moet gebeuren, denk daarbij aan bemesten, voorzaaien, uitplanten en oogsten.

Ik heb direct de zaai agenda van Diana en Laura (zie Diana's mooie moestuin) besteld. Ik lees er alleen maar positieve berichten over en een agenda lijkt me erg praktisch om alles in bij te houden.
Als het goed is wordt hij eerdaags klaar gemaakt voor verzending, we wachten af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten