zaterdag 23 maart 2019

Nieuwe soorten geplant

Zowel gisteren en vandaag was het weer heerlijk weer voor de tuin!
Collin heeft gisteren flinke vooruitgang geboekt in de tuin. Hij heeft alle grond evenredig verdeeld over de tuin. Een zware maar belangrijke klus.
Helaas bleek de hoop grond naast het schuurtje een hoop takken, met nog een boomstronk eronder. Wederom een onverwachte tegenvaller, maar gelukkig heeft het niet veel invloed. Zie hieronder de hoop:


Op die plek had ik de maïs gepland, deze zullen nu op een andere plek moeten. Ik moet nog onderzoeken waar dit het beste kan. Bij de bonen in vak 3 is ruimte genoeg, zo ook in vak 2 of 3 bij de broccoli/ spruiten of de boerenkool. 

Verder heeft Collin ook alle aarde in de vakken tijd de hazelaar, vakken 2 t/m 6, omgespit. Flinke klus, dit zijn bij elkaar de grootste vakken. We hopen voor de vakantie de overige vakken ook nog te kunnen omspitten.


Vandaag stond weer in het teken van voorzaaien!


2x Broccoli, zelfde type Calabria 
4x Spruitkolen van het type Sandra, roodnerf 20x Prei van het type zomerprei 
Van de 4 broccoli zaailingen van vorige week is er helaas 1 geknakt. De overige 3 zijn groter en dieper gezet. De nieuwe broccoli zaadjes heb ik als experiment ook koeler gezet. Ze ontkiemen in de helft van de aangegeven tijd op de verpakking en schieten snel door. Ik ben benieuwd of de nieuwe plek daartegen helpt. 


De tomaten plantjes zijn goed aan het groeien, bij bind ieder plantje begint het 3e blaadje te komen. Dit wacht ik nog even af voor ook ze groter ga zetten. Ook bij de 1e lichting broccoli komt het 3e blaadje al in zicht. 


En tot slot de aardbeien, ze zijn goed aan het groeien! Met zaaien was ik bang dat ze niet goed zouden ontkiemen, gezien de leeftijd van de zaadjes en de berichten die ik op internet las. Nu blijkt dat ik ze toch iets te royaal heb gezaaid, maar het is wel een rijk gezicht! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten